kirkonhiiri - Жупел Русофобов (kirkonhiiri) wrote in ingria_art,
kirkonhiiri - Жупел Русофобов
kirkonhiiri
ingria_art

Meidän on säilytettävä muisto esi-isistämme | Karjalan Sanomat

Meidän on säilytettävä muisto esi-isistämme | Karjalan Sanomat
Alja Dekonskaja
kuva: Viktor Nikolajev
Tilapäisen ristin paikalle pystytetään puuristi muistoksi Pietarin luterilaisista.

Lokakuun alussa eri uskontokuntien edustajat kokoontuivat Mitrofanin hautausmaalle pitämään rukoustilaisuuden. Rukoukseen osallistuivat niin Venäjän ortodoksisen ja Inkerin evankelis-luterilaisen kirkon uskovaiset kuin juutalaisen suuren synagogan ja roomalaiskatolisen Katariina Aleksandrialaisen kirkon seurakuntalaiset. Tilaisuus näytti historialliselta.

Jokainen kirkonmies luki rukouksen oman uskontonsa tapojen mukaan. Pyhän Mitrofanin Voronezhilaisen ortodoksisen kirkon seurakunnan puheenjohtaja Aleksandr Nesmejanov kertoi ennen rukoushetkeä Mitrofanin hautausmaasta ja hautojen sijainnista.

Pietarin juutalaisen seurakunnan jäsenet Grigori Solominski ja Maks Freidzon lausuivat rukouksen hautausmaalle haudattujen juutalaisten muistoksi. Juutalaiset haudattiin sinne ennen lokakuun vallankumousta ja sen jälkeen sekä Leningradin piirityksen aikana.

Inkerin evankelis-luterilaisen kirkon pastori Pavel Krylov jatkoi rukouspalveluksen. Sinä päivänä muistoristin luota kuului kaukaa kristittyjen rukouksia ja vanhoja hymnejä venäjäksi, suomeksi ja latinaksi. 

Lisää aiheesta Karjalan Sanomissa 26. lokakuuta.

Subscribe

promo ingria_art september 26, 2018 22:30 Leave a comment
Buy for 10 tokens
В продолжение https://ingria-art.livejournal.com/704477.html , https://voda-78-ru.livejournal.com/135061.html , https://ingria-art.livejournal.com/706055.html , https://matholimp.livejournal.com/1673419.html , https://matholimp.livejournal.com/1671468.html ,…
 • Post a new comment

  Error

  Anonymous comments are disabled in this journal

  default userpic

  Your reply will be screened

  Your IP address will be recorded 

 • 0 comments